Schiphol: Marechaussee houdt twee gesignaleerde personen aan

SCHIPHOL, 20 juni – Grensbewakers van de marechaussee controleerden een 53 jarige vrouw uit de Filippijnen die Nederland wilde uitreizen. De vrouw bleek gesignaleerd te staan voor het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag.

De vrouw is aangehouden en wordt overgedragen aan de politie Utrecht.

Ook controleerden grensbewakers een 40 jarige man uit Amsterdam die Nederland wilde uitreizen. Hij bleek gesignaleerd te staan voor het betalen van een aantal boetes, totaalbedrag € 2230,75. Omdat hij de boetes niet kon betalen is hij ingesloten om de vervangende hechtenis van 32 dagen en 7 dagen gijzeling uit te zitten.

3 Thoughts to “Schiphol: Marechaussee houdt twee gesignaleerde personen aan”

  1. MB

    De vervangende hechtenis is 32 dagen, dus die boete hoeft hij niet meer te betalen. De gijzeling is geen aanhouding en moet hij uitzitten (7dagen). Daarna mag hij de straat weer op maar als de politie bij wijze van buiten de poort staat te wachten en hem controleert, mag hij weer 7 dagen zitten totdat de boete is betaald.

  2. Bart

    Waarom heet het dan een vervangende hechtenis?

  3. Nick

    Ja en als de verdachte vrij komt mag hij alsnog zijn bekeuringen betalen. Deze vervallen niet omdat zoveel dagen moet zitten.

Comments are closed.