Tientallen bolletjes cocaïne aangetroffen na verstopping toilet op Schiphol.

SCHIPHOL, 31 maart – De Marechaussee doet onderzoek naar de vondst van tientallen bolletjes cocaïne op Schiphol. Medewerkers van de politiedienst van de KMar op de luchthaven werden gisteren ter plaatse geroepen door een reinigingsdienst, die meende bolletjes met vermoedelijk drugs te hebben gezien in hun zuiginstallatie.

Het bedrijf was bezig met het verhelpen van een verstopping, in het gedeelte achter de paspoortcontrole. Na eerste onderzoek vermoedden Marechaussees dat er mogelijk een grote hoeveelheid bolletjes al waren opgezogen bij het leegpompen van de toiletgroep. Op de locatie werden ongeveer 40 bolletjes in beslag genomen.

De zuigwagen van de reinigingsdienst is voor verder onderzoek in beslag genomen en meegenomen naar een marechausseelocatie. De Marechaussee vermoedt dat er nog meer bollen worden aangetroffen. Mogelijk durfde een bolletjesslikker, die net was aangekomen op Schiphol, niet langs een controlepost en heeft hij zich van z’n bolletjes ontdaan nog voor de controlepunten. Het rechercheteam drugsbestrijding van de marechaussee doet verder onderzoek.