Nieuwegein – Meerdere oprijhellingen van parkeergarage ziekenhuis Nieuwegein ingestort

Nieuwegein, 27 mei 2024 – Op de Doorslag in Nieuwegein is zondagavond een deel van een parkeergarage van het Sint Antonius ziekenhuis ingestort. Op de eerste beelden is een enorme hoeveelheid puin te zien.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, inclusief speciale teams van brandweer en politie. Of er mensen onder het puin liggen kan nog niet worden gemeld, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Opvallend is dat de constructie in 2017 al in beeld kwam als mogelijk gevaarlijk. Of deze instorting hiermee verband heeft is nog onbekend.

Update: De VRU meld op hun website het volgende ”Er is op verschillende manieren onderzocht of er mensen bij de instorting betrokken waren.

Het ziekenhuis heeft zijn personeel gebeld, USAR heeft met meerdere honden gezocht, maar geen enkele hond sloeg aan op een menselijk spoor. Camerabeelden en dronebeelden toonden geen voertuigen of personen, en er zijn geen vermissingen bij de politie gemeld.

Op basis van deze informatie mogen we concluderen dat er niemand aanwezig was toen de helling instortte. De hulpdiensten hebben de parkeergarage inmiddels overgedragen aan de eigenaar ”

Fotograaf: VLN Nieuws – Laurens Niezen

Geef hier een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.