Castricum – Schade aan woning goed te zien na explosie

Castricum, 14 mei 2024 – Op dronebeelden is de schade aan de woning in Castricum aan de Johan Willem Frisostraat waar gisteren een explosie plaatsvond duidelijk zichtbaar. Op beelden is te zien dat van de zolderverdieping weinig meer over is.

De exacte oorzaak van de explosie is nog onbekend, momenteel doet team brandonderzoek van Veiligheidsregio Noord Holland Noord daar onderzoek naar, en zal op een later moment, als het veilig is om het pand te betreden, nader onderzoek verrichten.

Ten tijde van de explosie was de bewoner van het getroffen huis thuis. De bewoner is niet gewond geraakt.

Als gevolg van de explosie is de woning waar de explosie was onbewoonbaar verklaard. De bewoners van de naastgelegen woning moesten ook de nacht elders doorbrengen. Vandaag zal de Bouw en Woningtoezicht van de Gemeente Castricum nader onderzoek doen naar de veiligheid van de woning en bewoonbaarheid.

Als gevolg van de explosie zijn brokstukken in de wijde omtrek terecht gekomen. Meerdere woningen in de straat hebben hierdoor schade opgelopen, onder andere aan ramen en zonnepanelen. De omvormers van de zonnepanelen zijn uit voorzorg uitgeschakeld door de brandweer. Op beelden is te zien dat bij een woning aan de overkant van de explosie schade is aan zonnepanelen.

Momenteel is de straat en de woning nog afgezet met hekwerk vanwege brokstukken en gevaar voor instorting. De verwachting is dat in de loop van de dag de afzetting kleiner gemaakt kan worden waardoor verkeer weer gebruik kan maken van de straat.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.