Beverwijk – Bewoner naar ziekenhuis na woningbrand

Beverwijk, 19 april 2024 – Aan de de Dellaertlaan in Beverwijk is donderdagmiddag omstreeks kwart over een brand uitgebroken in een appartementencomplex. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar ‘middelbrand’.

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland laat desgevraagd weten dat er brand was uitgebroken in de keuken van een appartement op de 4e etage. De brandweer schaalde snel op naar ‘middelbrand’ omdat de bewoner in nog aanwezig was in het appartement waar brand was. Ook was hiervoor het mobiel medisch team met de traumahelikopter gealarmeerd.

De woordvoerder laat weten dat bij een opschaling naar middelbrand inhoud dat er meer eenheden gealarmeerd worden, bijvoorbeeld omdat er extra behoefte is aan (blus)water of handjes.

De brand was relatief snel onder controle. De bewoonster, die op leeftijd was, door de ambulancedienst in verband met rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis. Stichting Salvage is momenteel aanwezig om de schade op te nemen en te kunnen beoordelen in welke mate de woning bewoonbaar is. Het mobiel medisch team is onderweg afgemeld, omdat de inzet niet meer noodzakelijk was.

Fotograaf: VLN Nieuws – Nikos van Kempen

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.