Amsterdam – Amsterdams hotel geëvacueerd vanwege te hoge koolmonoxide waarden

Amsterdam, 30 maart 2024 – Het Luxury Suites hotel aan de Oudeschans in Amsterdam is zaterdagmiddag tijdelijk ontruimd vanwege een hoge concentratie koolmonoxide. De melding hierover kwam binnen omstreeks 11:45 uur.

Verschillende hotelgasten moesten tijdelijk buiten verblijven vanwege de gevaarlijke situatie. De brandweer schaalde snel op naar “Middel IBGS” om meer brandweervoertuigen ter plaatse te krijgen. Na meerdere metingen werd bevestigd dat de koolmonoxideconcentratie in het hotel te hoog was, waarna het pand werd geventileerd. Als voorzorgsmaatregel heeft de politie de Oudeschans groots afgezet.

Nadat het hotel was geventileerd, mochten de gasten weer terug naar binnen. De exacte oorzaak van het incident is nog niet bekend.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.