Castricum – Extinction rebellion verstoort benoemingsceremonie burgermeester van Castricum, één aanhouding

Castricum, 29 maart 2024 – Ongeveer 20 activisten van Extinction rebellion hebben donderdagavond de buitengewone raadsvergadering in Castricum verstoord. In deze buitengewone raadvergadering zou burgermeester Ben Tap de eed of belofte afleggen voor de commissaris van de Koning en welkom geheten worden in de Gemeente Castricum als Burgermeester.

De activisten probeerde rond 19:30 het gemeentehuis binnen te lopen. De politie weigerde de groep activisten de toegang tot het gemeentehuis. Indien ze toch naar binnen zouden gaan zou de groep aangehouden worden vanwege de verstoring van de openbare orde en het demonstreren binnen het gemeentehuis, wat niet toegestaan is.

De demonstranten staan momenteel voor de ramen van het gemeentehuis te demonstreren. Aan de andere kant van het raam is momenteel de bijzondere raadsvergadering gaande.

Een van de activisten, Lucas Winnips, is door de politie aangehouden nadat hij graffiti spoot op een raam van het gemeentehuis.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.