Amstelveen – Gewapende overval op brillenzaak; politie onderzoekt automatisch vuurwapen

Amstelveen, 14 maart 2024 – Twee mannen hebben vanochtend rond 10.30 uur een gewapende overval gepleegd op een opticien aan de Van der Hooplaan.

De twee mannen bedreigden het personeel en klanten met vuurwapens. De mannen zijn er uiteindelijk vandoor gegaan met een buit aan brillen.

De politie is op zoek naar de overvallers die vermoedelijk in noordelijke richting zijn gevlucht. De politie en marechaussee zijn op zoek naar de overvallers. Boven Amstelveen vloog langere tijd een politiehelikopter. Zo stonden marechaussees te posten langs de A9 en stonden in de Haarlemmermeer onder andere politieagenten te posten bij de N201 en de N196.

In de hoop de mannen te vinden heeft de politie een signalement verspreid via Burgernet. De mannen zouden allebei een donkergetinte huidskleur hebben, tussen de twintig en dertig jaar oud zijn, en droegen donkere kleding met een capuchon. De overvallers vervoerden vermoedelijk hun buit in een Aldi-tas.

Op dit moment onderzoekt de recherche een automatisch vuurwapen die vermoedelijk bij de overval gebruikt is.

De politie kreeg de verdachten niet in het vizier, maar dat veranderde aan het begin van de middag. Toen registreerde een ANPR-camera boven de A10, A7 of A8  het kenteken van de verdachten en sloeg alarm. Na de ANPR-hit ging de politie erachteraan en hield de mannen aan.

Foto’s: VLN Nieuws

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.