Amsterdam – Snelweg A10 weer open na demonstratie Extinction Rebellion

Amsterdam, 24 februari 2024 – Actiegroep Extinction Rebellion heeft vandaag opnieuw de snelweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd als onderdeel van hun protest tegen klimaatverandering.

Rond 12.00 uur gingen de eerste demonstraten het talud op en stonden daar langs de snelweg. Om 12.15 uur gingen de demonstraten de snelweg op. Ook waren er fietsers van de actiegroep op de snelweg. Deze zijn inmiddels met buizen aan elkaar gemaakt.

Rijkswaterstaat heeft boven de snelweg rode kruizen staan. Er is aanzienlijk meer politie aanwezig dan de vorige keer. De demonstraten hebben eind december al een keer eerder de snelweg A10 geblokkeerd.

De burgemeester heeft de demonstratie verboden vanwege de verkeersveiligheid.

UPDATE 1: De burgermeester heeft de demonstratie op de A10 inmiddels formeel ontbonden. De demonstratie zal worden beëindigd en de demonstraten worden verwijderd door de politie.

UPDATE 2: De politie is op dit moment bezig met de demonstraten te verwijderen van de A10. Tientallen van de demonstraten zijn aangehouden.

UPDATE 3: De snelweg is inmiddels vrij van demonstraten en wordt zo weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie heeft zeker tientallen aanhoudingen verricht. Het exacte aantal is bij ons nog onbekend.

Fotograaf: VLN Nieuws & Eric van Lieshout

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.