Schellinkhout – Twee kitesurfers in problemen bij strandje

Schellinkhout, 23 februari 2024 – Bij het strandje van Schellinkhout zijn donderdagmiddag twee kitesurfers in de problemen geraakt doordat één van hun kitesurfboards kwijtraakte. Omstanders zagen het incident gebeuren en schakelden direct de hulpdiensten in, waaronder de KNRM.

De KNRM van Hoorn en Wijdenes reageerden onmiddellijk en slaagden erin de kitesurfers te redden en erger te voorkomen. Beide kitesurfers zijn veilig aan land gebracht en ongedeerd. Helaas zijn de boards van de kitesurfers verloren gegaan in het Hoornsche Hop. De KNRM heeft nog een rondje over het water gevaren om te controleren of de andere kitesurfers in orde waren, wat het geval bleek te zijn.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.