Schiphol – KLM Vlucht richting VS maakt na 2 uur vliegen een voorzorgslanding op Schiphol

Schiphol, 10 februari 2024 – Een KLM vliegtuig dat vanmiddag rond 13:55 vertrok vanaf Schiphol naar Minneapolis na een kleine twee uur weer op Schiphol geland. Het vliegtuig keerde na amper een uur vliegen boven Edinburgh om terug naar Nederland, waarna het een voorzorgslanding heeft gemaakt op Schiphol. Waarom het toestel een voorzorgslanding heeft gemaakt is onbekend.

Een voorzorgslanding is een, zoals de naam al aangeeft, een landing uit voorzorg. Vliegtuigen met een (technisch) probleem kunnen omwille van de veiligheid van het vliegend personeel en de passagiers landen op het dichtstbijzijnde vliegveld, of het vliegveld van herkomst. Het probleem, waar heeft in de meeste gevallen geen invloed op het veilig volbrengen van de vlucht.

Volgens procedure kondigde de luchthaven een ‘vooralarm klein’ af, wat inhoud dat de hulpdiensten paraat staan in afwachting tot de landing van het vliegtuig. Het vliegtuig is uiteindelijk rond 15:20 veilig geland op Schiphol.

Fotograaf: VLN Nieuws – Sam de Joode (foto’s gemaakt in Castricum)

Misschien vindt u dit ook interessant?

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.