Bergen aan Zee – Hoogwaterpeil zet straat blank, brandweer pompt water naar de zee

Bergen aan Zee, 5 januari 2024 – Het hoogwaterpeil en de vele neerslag van de afgelopen weken heeft ertoe geleid dat de Kerkstraat in Bergen Aan Zee vanmorgen onder water stond met een diepte van ongeveer 30 centimeter.

Bij een verder stijgend waterpeil zou het water de woningen aan de kerkstraat in kunnen lopen. Om dit te voorkomen is de brandweer vrijdagochtend opgeroepen. De brandweer heeft met een ‘Groot Water Transport’, wat normaliter gebruikt wordt om bluswater over grote afstanden te transporteren, neergelegd in Bergen aan Zee.

De brandweer heeft een waterleiding (een grote gele slang, red.) over een afstand van een ruime halve kilometer neergelegd van de ondergelopen straat naar de zee. Hierdoor kan naar schatting ongeveer 8.000M3 per minuut worden weggepompt.

Na ongeveer 1,5 uur was het waterpeil zichtbaar afgenomen. Het is vooralsnog onbekend hoe lang de brandweer bezig blijft. Tot die tijd zijn de straten waar de brandweerslang ligt afgesloten voor verkeer. De Gemeente Bergen heeft verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Fotograaf: VLN Nieuws – Sam de Joode

Misschien vindt u dit ook interessant?