Driemond – Enorme schade na woningbrand door explosie

Driemond, 8 september 2023 – In het Dorpje Driemond, dat bij de gemeente Amsterdam hoort, is donderdagavond brand ontstaan in een woning. Aan de brand zou een explosie vooraf zijn gegaan.

Zover bekend raakte door de explosie/brand niemand gewond. Wel is de woning onbewoonbaar geraakt. De brandweer is een behoorlijke tijd bezig geweest met de brandbestrijding. Diverse omwonenden moesten uit veiligheidsoverwegingen hun huizen uit.

De politie doet verder uitgebreid onderzoek. De oorzaak van de explosie is mogelijk menselijk handelen volgens getuigen. De recherche onderzoekt de zaak.

Update: De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is nog ter plaatse gekomen om onderzoek te doen aan eventuele resten die van het explosief achtergebleven zijn. Of hier uiteindelijk sprake van is geweest is nog onbekend.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?