Uithoorn – Grote zoekactie door politie, na ‘verdachte omstandigheden’

Uithoorn, 8 mei 2023 – In de omgeving van het Amstelplein en de Meerwijk in Uithoorn is maandagmiddag een grote zoekactie geweest door de politie. Daarbij werden onder andere hondengeleiders en een helikopter ingezet.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam er een melding binnen van verdachte omstandigheden. Direct werd er groots opgeschaald, omdat de melding ‘vrij pittig’ binnen kwam, aldus de woordvoerder. ,,Omwille van de veiligheid moest er direct opgeschaald worden.”

De politie heeft ongeveer een uur gezocht in de woonwijk. Daarbij vloog ook de politiehelikopter laag rondjes boven de wijk.

De woordvoerder liet daarna weten dat de zoekactie naar de persoon werd ‘losgelaten’. ,,Er blijkt uiteindelijk geen sprake te zijn van een misdrijf, maar daar leek het eerst wel op.”

Omstanders laten aan een verslaggever van VLN Nieuws weten dat de gezochte persoon afkomstig zou zijn van een bootje in de Amstel. De getuige laat weten dat Handhaving een controle aan het doen was bij het bootje, waarna de politieactie ontstond. De politiewoordvoerder kon dit verhaal echter nog niet bevestigen.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?