Hoofddorp – Aanhouding Kruisweg Hoofddorp na ‘geweldsincident’ Aalsmeer (update)

Hoofddorp – Op de Kruisweg bij De Hoek bij Hoofddorp is zondagochtend vroeg door de politie een aanhouding verricht.

Een passagier van een taxi werd door veel politie uit een auto gehaald. Agenten droegen kogelwerende vesten. Het verkeer werd vanwege de veiligheid enige tijd stilgezet. Ook een politiehelikopter gaf overzicht vanuit de lucht. Een landingsbaan van Schiphol moest hier even voor gesloten worden.

De man werd aangehouden vanwege een geweldsincident op de Parklaan in Aalsmeer. In een woning heeft een ruzie plaatsgevonden. De vrouw des huizes is naar buiten gerend, waarna de man zonder toestemming twee kinderen heeft meegenomen. Ook heeft de man daarna een gaskraan opengedraaid, waarna hij is gevlucht.

Agenten hebben voor de zekerheid de woning benaderd met schilden, omdat niet zeker was of de man toevallig nog aanwezig kon zijn. De gaskraan is snel dichtgedraaid. Wel moesten enkele mensen hun huis verlaten.

De kinderen werden niet veel later ongedeerd teruggevonden in een nabijgelegen huis. Daar zijn ze herenigd met hun moeder.

De man is later op de Kruisweg in Hoofddorp aangehouden door de politie. Hij zat als passagier in een taxi. De man is daarna overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Fotograaf: VLN Nieuws

Misschien vindt u dit ook interessant?