Aerdenhout – Brandweer langdurig bezig met bestrijden brandje in rieten kap

Aerdenhout, 24 januari 2023 – De brandweer is dinsdagavond groots uitgerukt voor een brand in een rieten kap bij een woning aan de Oosterduinweg in Aerdenhout. Omstreeks 23:00 uur is de brand gemeld, waarna vrijwel direct is opgeschaald naar Middelbrand.

De brandweer kwam met veel materieel, waaronder een rietkap brandbestrijdingsteam, ter plaatse. Dit team is gespecialiseerd in het bestrijden van branden in een rieten kap. De bewoners zijn nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel, maar bleven ongedeerd.

De brand is in de woning begonnen waarna is onderzocht of er overslag naar de dakbedekking heeft plaatsgevonden. Bij de brand kwam lichte rook vrij. Na ongeveer anderhalf uur is het sein brandmeester gegeven. Dit betekent dat de brand zich niet meer uitbreidde. De brandweer heeft nog wel sloop-en bluswerkzaamheden uitgevoerd.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om schadebeperkende maatregelen te nemen. De Burgemeester den Texlaan was tijdelijk gestremd vanwege de inzet van de hulpdiensten.

Foto’s: NieuwsFoto.nl

Misschien vindt u dit ook interessant?