Amstelveen – Bouwvakker door brandweer gered uit drijfzand op bouwplaats

Amstelveen – Bij de bouwplaats van de verbreding van de A9 bij de Meander in Amstelveen is vanmorgen een bouwvakker vast komen te zitten in drijfzand. De brandweer moest er aan te pas komen om de bouwvakker te bevrijden.

De reddingsactie werd ingezet met behulp van een ladderwagen. Deze probeerde de bouwvakker los te trekken uit het drijfzand.

De bouwvakker kreeg valbescherming om, waarmee die met behulp van een hijsband uit het drijfzand gehesen kon worden. Alleen de voet van de bouwvakker bleef vast zitten. Met een brandweerslang op hoge druk werd geprobeerd om het zand weg te spoelen. Hierop kwam de bouwvakker los.

De bouwvakker is daarna nagekeken door ambulancepersoneel. Hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan het voorval.

Foto’s: VLN Nieuws

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.