Heemskerk – Man crasht in Assendelft na achtervolging vanuit Heemskerk na beroving

Heemskerk / Assendelft, 27 oktober 2022 – Een automobilist is afgelopen nacht in Assendelft gecrasht na een achtervolging vanuit Heemskerk. Rond 22:30 uur wordt de politie gealarmeerd voor een beroving aan de Kerkweg in Heemskerk. Via Burgernet wordt een opsporingsbericht verspreid waarin wordt opgeroepen uit te kijken naar een witte Renault Clio met het kenteken JD-577-R. De bestuurder is een man met donkere huidskleur en een legerjas. De politie roept op de man niet zelf te benaderen bij het aantreffen van de auto.

Op een gegeven moment wordt de auto aangetroffen, waarna een achtervolging ontstaat.

De bestuurder negeerde het stopteken en zwaaide met zijn arm uit het raam. De achtervolging verplaatste zich onder andere via de Laan van Assemburg, Jan van Kuikweg en door de Dirk van der Leckstraat. Bij een tankstation aan de Baandert keert de automobilist. Hij rijdt via de Communicatieweg naar de Genieweg en belandt op de Zeedijk in Assendelft. In een bocht op de slingerende weg verliest de bestuurder de controle over het voertuig. De bestuurder reageerde te laat en belandde in een sloot voor een woning.

De man is uit de auto gehaald en geboeid. Omdat de bestuurder een flinke klap heeft gemaakt is een ambulance ter plaatse gekomen. Hij is geboeid en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Het voertuig, een witte Renault Clio waarvan het kenteken overeenkwam met het Burgernetbericht, is weggesleept door een berger.

Foto’s: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?