Halfweg – Politie zoekt man met mogelijk vuurwapen, waarschijnlijk gelblaster

Halfweg, 21 oktober 2022 – De politie heeft vrijdagavond gezocht naar een man met een mogelijk vuurwapen. Rond 19:15 uur kreeg de politie een melding dat de man naast een voertuig was gezien bij een bedrijf aan de Linieweg in Halfweg.

Op beveiligingsbeelden was te zien hoe de man een voorwerp dat sterk leek op een vuurwapen meermaals afvuurde. Agenten in kogelwerende vesten kwamen met spoed ter plaatse. In de omgeving van de Linieweg is niemand meer aangetroffen.

Uit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk gaat om een zogenaamde gelblaster. Dat is een speelgoedwapen waarmee balletjes kunnen worden afgevuurd. Er zijn ook restanten van de gelballetjes aangetroffen.

In principe is het bezit van de speelgoedpistolen niet strafbaar, maar onder omstandigheden kan het pistool worden gebruikt voor mishandeling of bedreiging. In dat geval is gebruik en bezit van het wapen strafbaar en valt het onder de Wet wapens en munitie.

De politie waarschuwt dat het soms van afstand lastig in te schatten is of het vuurwapen echt is. Hierom wordt op elke melding serieus geacteerd.

De politie zal op basis van de camerabeelden onderzoek doen naar de mogelijke schutter.

Foto’s: NieuwsFoto.nl

Misschien vindt u dit ook interessant?