Beverwijk – Automobilist zonder rijbewijs rijdt huurauto in de prak

Beverwijk, 2 juli 2022 – De jonge bestuurder van een huurauto heeft afgelopen nacht een lantaarnpaal uit de grond gereden langs de Meerlanden. Rond 04:00 uur ging het mis. Door de klap zijn de airbags van de auto afgegaan.

De bestuurder van de huurauto reed vanaf Beverwijk richting de A9, toen hij op de verkeerde weghelft belandde en in de greppel belandde. Naar eigen zeggen was hij aan het bellen probeerde hij nog te remmen. Hij ramde een lantaarnpaal en kwam meters verder in tegengestelde richting op het fietspad tot stilstand.

De bekabeling kwam bloot te liggen en de straatlantaarn kwam klem te zitten onder de auto. De bestuurder bleek na een blaastest niet te hebben gereden onder invloed van alcohol. Wel bleek zijn rijbewijs reeds te zijn ingevorderd.

Omdat klap aanzienlijk was en de airbags afgegaan zijn, is een ambulance ter plaatse gekomen. De jongeman is nagekeken, maar hoefde na uitgebreide controle niet voor nadere zorg naar het ziekenhuis. Hij is wel voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De huurauto liep forse schade op en is weggesleept door een berger. Een medewerker is ter plaatse gekomen voor het verwijderen van de lantaarnpaal  en veiligstellen van de uitstekende bekabeling.

Foto’s: NieuwsFoto.nl

 

Misschien vindt u dit ook interessant?