Hoofddorp – Winkelend publiek maakt kennis met de geur van XTC

Daar zit een luchtje aan..

Hoofddorp, 8 februari 2022 – De productie van drugs brengt grote risico’s met zich mee. Niet in de laatste plaats voor omwonenden van een dergelijk drugslab. Maar hoe herken je een drugslab? En kan je het eigenlijk ruiken als er ergens drugs worden geproduceerd? Hoe ruikt het dan? Om inwoners van de gemeente Haarlemmermeer kennis te laten maken met de specifieke geur die de productie van bijvoorbeeld XTC met zich meebrengt, kan men vandaag in het Winkelcentrum Vier ruiken aan een XTC-parfum.

In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer bood Noord-Holland Drugs Alert (NHDA) winkelend publiek zo een unieke geurervaring. NHDA is een project van Noord-Holland Samen Veilig en richt zich op de aanpak van drugsproductielocaties in Noord-Holland. Belangrijk onderdeel in het tegengaan van drugsproductielocaties is het vergroten van de meldingsbereidheid. Om (een vermoeden) te melden, moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. De kenmerkende geur van XTC-productie is daar onderdeel van. Ook afval van een drugslab heeft die kenmerkende geur.

De gemeente Haarlemmermeer hoopt dat deze campagne eraan bij zal dragen dat meer mensen het melden wanneer zij vermoeden dat er ergens drugs wordt geproduceerd. Melden kan bij de politie (0900-8844), maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Foto’s: Eric van Lieshout

 

Misschien vindt u dit ook interessant?