Zandvoort – Automobilist aangehouden na botsing tegen rotonde

Zandvoort, 27 december 2021 – Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden na een eenzijdig ongeluk op de Boulevard Barnaart. Na een blaastest is hij aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Zandvoort. Na een nadere ademanalyse bleek dat de man bijna vijf keer teveel alcohol had gedronken.

De bestuurder reed rond 04:45 richting Overveen, toen hij rechtdoor reed op de rotonde. Het personenbusje bellande op de rotonde en lekte vloeistof door de klap. Het voertuig en de rotonde liepen flinke schade op door de aanrijding. De bestelbus is weggesleept door een berger. De gemeente is in kennis gesteld om de rotonde weer te herstellen.

Het is niet de eerste keer dat de bestuurder van een busje de rotonde over het hoofd ziet. Afgelopen augustus botste een bestuurder ook frontaal op de stenen constructie.

Foto’s: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart