Lijnden – Ravage bij ongeluk Hoofdweg, twee gewonden

Lijnden, 30 oktober 2021 – Bij een zware aanrijding op de Hoofdweg (N520) is afgelopen nacht een grote ravage ontstaan. Even na 01.00 uur kwamen twee personenauto’s hard met elkaar in botsing op de Oostzijde. Een van de auto’s belandde daarbij honderden meters verderop in de vaart.

De andere auto kwam midden op de rijbaan op zijn dak tot stilstand. De auto verloor daarbij het motorblok. Dit eindigde op het fietspad. Een derde auto stond zwaar beschadigd in een voortuin. De weg lag bezaaid met brokstukken.

Politie, Koninklijke Marechaussee, meerdere ambulances, brandweer en het traumateam kwamen met spoed ter plaatse. Gezien de complexiteit van de hulpverlening is opgeschaald naar Middel Hulpverlening.

Een persoon zat nog bekneld in de te water geraakte auto. De inzittende is door de brandweer uit het voertuig gehaald en gestabiliseerd op een brancard. Zij is opgevangen door het ambulancepersoneel en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook dit inzittende van de op de kop geraakte auto is naar het ziekenhuis overgebracht.

De exacte oorzaak van de aanrijding is nog onbekend. Volgens het eerste onderzoek zou de aanrijding tijdens een inhaalmanoeuvre zijn ontstaan. De Verkeersongevallenanalyse van de politie is ter plaatse gekomen om de toedracht in kaart te brengen. De Hoofdweg was lange tijd afgesloten in verband met de hulpverlening en het onderzoek. Drie voertuigen zijn weggesleept.

Foto’s: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart