Haarlem – Bestuurder aangehouden na aanrijding met paal luchtalarm

Haarlem, 10 oktober 2021  – Twee personen zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk aan het Woudplein bij NS station Haarlem-Spaarnwoude. Rond 01.30 uur reed de automobilist rechtdoor in de bocht en botste tegen een paal waarop de sirene van het luchtalarm was gemonteerd. Door de klap viel de installatie naar beneden.

De bijrijdster is door ambulancepersoneel uit de auto geholpen. Na de eerste zorg ter plaatse is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de bestuurder raakte gewond. Hij liep waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen op. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar tevens aangehouden als verdachte van rijden onder invloed.

Een politiearts zal in het ziekenhuis bloed afnemen. De auto is later in de nacht weggesleept.

Foto’s: Laurens Bosch

2 Thoughts to “Haarlem – Bestuurder aangehouden na aanrijding met paal luchtalarm”

  1. Dirk-Jan

    Nee, rijden onder invloed, te hard rijden en appen/bellen achter het sturen veroorzaken dit soort ongevallen. Niet de paal de schuld geven. Dit is een 50km weg. Op een provinciale weg staat in dit soort gevallen altijd een vang(geleide)rail voor dit soort palen.

  2. Denker

    Kennelijk heeft het voorkeur dit soort palen (ook lichtmasten) in de buitenberm van een bocht te plaatsen, in het kader van risico beheersing zou ik ze juist in de binnenberm plaatsen.
    Een auto die de bocht uitvliegt zal doorgaans in de buitenberm belanden en dan vormen deze palen, zoals ook nu weer bewezen, een groot risico op letsel.

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.