Beverwijk – Man aangehouden na achtervolging, A22 afgesloten voor onderzoek EOD

Beverwijk, 11 september 2021 – De politie heeft vrijdagnacht een automobilist aangehouden na het negeren van een stopteken. Rond 01:30 uur wilde agenten van de Koninklijke Marechaussee de bestuurder controleren op de A9 en gaven hem derhalve een stopteken. De bestuurder volgde dit teken niet op en reed door.

Meerdere collega’s hebben geassisteerd, waardoor de automobilist aan het eind van het Verkeersplein Noord (N197), voor de kruising met de Lijndenweg, tot stoppen is gedwongen.

Waarom de man het stopteken negeerde is onbekend. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Beverwijk. Ook de auto van de man is naar het bureau gereden.

Tijdens de vlucht heeft de bestuurder op de afrit van de A22 (afslag IJmuiden) een voorwerp uit het voertuig gegooid. De politie heeft langs de snelweg gezocht en bij aantreffen van het voorwerp, werd gedacht aan een explosief. De afslag vanaf de A9 naar IJmuiden was daarom lange tijd afgesloten. De politie heeft de expertise van Defensie ingeroepen.

Een medewerker van de EOD is in een bompak gehesen en heeft op explosief gelijkend voorwerp meegenomen. Na onderzoek bleek dat het niet om een explosief ging.

Rond 07:00 is de weg vrijgegeven.

Beeld: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.