Haarlem – Beschonken automobilist uit Spaarne gered, neemt daarna de benen

Haarlem, 22 augustus 2021 –  Een automobilist is zaterdagnacht te water geraakt langs de Spaarndamseweg in Haarlem. Rond middernacht ging het mis ter hoogte van de Steve Biko flat. De auto met daarin alleen de bestuurder raakte van de weg en belandde in het Spaarne. Drie alerte getuigen aarzelden geen moment en zijn te water gegaan om de man te bevrijden.

De hulpdiensten rukten groots uit. Politie, meerdere ambulances, een duikteam van de brandweer en een traumateam zijn opgeroepen.

Dankzij de hulp van de omstanders is de man op de kant gekomen. In de commotie probeerde de bestuurder de benen te nemen. Hij kwam niet ver, want de man werd na enkele meters al gepakt. Hij is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Naast het voertuig dreven een leeg krat pils en enkele bierflesjes.

De brandweerduiker heeft in het water gezocht naar eventuele slachtoffers, maar heeft niemand aangetroffen. De helpers zijn nagekeken door het ambulancepersoneel, maar raakten niet ernstig gewond. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig uit het Spaarne te takelen. Dit was nog een uitdaging, aangezien een bergingsduiker ter plaatse moest komen op de bergingskabels te bevestigen.

Beeld: Laurens Bosch

Misschien vindt u dit ook interessant?