Haarlemmermeer – Toerrit met 80 antieke en klassieke tractoren

Haarlemmermeer, 14 augustus 2021 – De gemeente Haarlemmerliede en Haarlemmermeer zijn één gemeente geworden en daarom hebben de organisatoren van de tractor toerrit uit Spaarndam en de Restauratie groep van stichting Haarlemmermeermuseum de Cruquius, de handen ineen geslagen om vandaag gezamenlijk een mooie trekker toerrit te rijden.

Er reden 80 hoofdzakelijk antieke en klassieke tractoren mee.

De tocht startte om 10:30 uur in Spaarndam en ging via pittoreske wegen naar Halfweg en vervolgens via Zwanenburg langs de Ringvaart naar de Spaarnwouderweg en de Kromme Spieringweg naar De Polderschuur in Vijfhuizen.

De eerste deelnemers van de tocht kwamen omstreeks 12:30 uur aan bij de Polderschuur. Hier stond een lunch voor hen klaar. Hier kon men van de mogelijkheid gebruik maken om de historische landbouwmachines, tractoren en werktuigen van de Restauratie Groep te bezichtigen.

Om 14.00 uur werd de tocht voortgezet. Via de Spieringweg reed men via het dorp Vijfhuizen en stak daar de N205 over om vervolgens via de IJweg linksaf naar het landbouwpad, wat langs de rondweg N201 van Hoofddorp richting Rijnlanderweg loopt, te rijden. Daar werd linksaf geslagen de Rijnlanderweg op. Richting de Hoofdvaart westzijde, Boesingheliede, Zwanenburg en Halfweg, om vervolgens weer om 16:00 uur in Spaarndam aan te komen. In Spaarndam aan de Zuiderpolder konden de deelnemers gezellig napraten over de prachtige route, tijdens het genot van een geheel verzorgde grote barbecue en een drankje.

Beeld: Keesjan Haasnoot

Misschien vindt u dit ook interessant?