Haarlemmermeer – Trajectcontrole op N205 van start vanaf 5 juli

Haarlemmermeer, 30 juni 2021 – Maandag 5 juli gaat de trajectcontrole op de N205 tussen de aansluiting met de N207 en de N232 in werking. Vanaf dan worden overtredingen van de maximumsnelheid automatisch doorgezet naar het Centraal Justitieel Incassobureau en volgt een boete.

Op de N205 (Drie Merenweg) geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Deze wordt nu vaak overschreden. Daardoor is er een hoger risico op ongevallen op dit traject. De trajectcontrole moet de N205 bij Hoofddorp veiliger maken. De trajectcontrole geldt tussen de verbindingsweg van de N201 en de N232 (Schipholweg), in beide richtingen.

Trajectcontrole
Een trajectcontrole handhaaft de snelheid over een langere afstand. De snelheid wordt niet op één punt gemeten; het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Trajectcontrole heeft daarmee een groot effectgebied. Het systeem controleert dag en nacht op het overtreden van de maximumsnelheid.

2 Thoughts to “Haarlemmermeer – Trajectcontrole op N205 van start vanaf 5 juli”

  1. Simon

    Borden staan er…… zelfs met de datum erop

  2. M.wijdeman

    Wordt dat ook met borden aangegeven dat je een traject controle anders wij zijn beslist geen harde rijders maar vind dat wel een plicht dat het wordt gemeld.

Comments are closed.