Hoofddorp – Twee verdachten aangehouden na straatroof

Hoofddorp, 29 juni 2021 – Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee 17-jarige jongemannen uit Hoofddorp en Hillegom aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof eerder die avond op de Hoofdweg.

Die nacht fietste rond 01:15 uur een 18-jarige man over de Hoofdweg ter hoogte van de Toolenburger Plas, toen twee personen aan kwamen lopen in de richting van de Bennebroekerweg. Het leek alsof zij wilde oversteken, maar plotseling grepen zij de fiets en duwde het slachtoffer op de grond.

Toen de man op de grond lag, werd hij door de daders bedreigd en beroofd. Zij renden daarna weer terug waar zij vandaan kwamen en vertrokken vermoedelijk op een scooter in de richting IJweg. Het slachtoffer is naar huis gefietst en belde de politie.

Er is direct een onderzoek gestart en agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de mogelijke daders. Op de Nieuwe Molenaarslaan zagen zij een scooter rijden met daarop twee personen die voldeden aan het signalement. Deze zijn daarop staande gehouden, gecontroleerd en uiteindelijk aangehouden. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt verder onderzocht.

Misschien vindt u dit ook interessant?