Haarlem – Weer voertuigbrand in Haarlem, pick-up uitgebrand

Haarlem, 29 juni 2021 – Een auto die geparkeerd stond op het terrein van hotel van der Valk langs de Europaweg, is dinsdagochtend verwoest door brand. Even voor 05:00 uur is de brand ontdekt door personeel van het hotel. Met een harde klap schrok de eigenaar wakker. Waarschijnlijk was de luide klap het gevolg van de exploderende banden.

Donkere zwarte rookwolken waren in de omgeving te zien. Bij aankomst van de brandweer was het voertuig niet meer te redden; de vlammen sloegen uit het voertuig. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoewel er een transformatorkast naast de auto stond, is deze niet aangestraald door de hitte. De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken. Op beelden van de bewakingscamera’s is te zien dat iemand wegfietst van de auto, waarna deze vlam vat. Motoragenten hebben in de omgeving gezocht, maar geen verdachten aangetroffen.

Het voertuig is afgezet met lint. De forensische opsporing zal in de loop van de dag sporenonderzoek komen verrichten.

Beeld: NieuwsFoto.nl