Haarlemmermeer – Ernstige verkeershinder A4 tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol vanaf komend weekend

Haarlemmermeer, 4 mei 2021 – Rijkswaterstaat voert in mei 2021 groot onderhoud uit aan de snelweg A4 richting Amsterdam, tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol. We vernieuwen het asfalt en herstellen de vangrails en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. De werkzaamheden vinden plaats op de A4 richting Amsterdam, maar in beide richtingen zal er ernstige verkeershinder zijn.

Allereerst omdat de weg richting Den Haag een weekend lang volledig wordt afgesloten. Maar ook de rest van de tijd is er in beide richtingen slechts een beperkt aantal rijstroken open, waar een maximumsnelheid van 70 km/h geldt. De extra reistijd kan hierdoor bij grote drukte oplopen tot meer dan 30 minuten. De werkzaamheden gaan dag en nacht en 7 dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Weekend 7 – 10 mei 2021: A4 richting Den Haag dicht

Tijdens het 1e weekend van de werkzaamheden is de snelweg A4 richting Den Haag helemaal afgesloten voor verkeer vanaf de aansluiting met de snelweg A44 bij knooppunt Burgerveen. Dit duurt van vrijdagavond 7 mei 21.00 uur tot maandagochtend 10 mei 2021 05.00 uur. Bovendien zijn er op de A4 richting Amsterdam minder rijstroken open voor verkeer.

  • Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A44 – N44. Gele borden geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

10 – 31 mei 2021: minder rijstroken in beide richtingen

Van maandagochtend 10 mei 05.00 uur tot maandagochtend 31 mei 05.00 uur zijn er in beide richtingen 4 rijstroken open voor verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt De Hoek wordt de maximumsnelheid vanwege de veiligheid daarom verlaagd tot 70 km/h. Vanwege de smallere wegen en de verlaagde snelheid moeten weggebruikers rekening houden met een extra reistijd die bij grote drukte kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Alternatieve routes voor verkeer

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers bij grote drukte de volgende alternatieve routes te kiezen:

Verkeer vanuit Amsterdam

  • richting Rotterdam via de A2 – A12 – A20;
  • richting Den Haag via de A2 – A12;
  • richting Wassenaar/Den Haag via de N205 – N207.

Verkeer vanuit Den Haag

  • richting Amsterdam: via A12 en A2;
  • via Wassenaar richting Amsterdam:
  • via de A44, N207 en N205.

A4 richting Amsterdam: diverse afsluitingen

Gedurende een paar nachten zijn er op- en afritten van de A4 richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Amsterdam dat op de tegengestelde weghelft van de A4 rijdt, zijn bovendien de afslagen tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol onbereikbaar vanwege de tussenliggende vangrails. Voor de afslagen Hoofddorp (3) en Hoofddorp-Zuid (3a) geven gele borden de omleidingsroute ter plaatse aan. Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek zal een aantal nachten niet te bereiken zijn vanaf de A4. De verzorgingsplaats is dan bereikbaar via het lokale wegennet.

Bereikbaarheid Schiphol

Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar. Wel kan er veel drukte zijn rondom de luchthaven. Houd rekening met extra reistijd en ga goed voorbereid op weg. Dit kan via de pagina Geplande werkzaamheden. Op die manier komt u het snelst op uw bestemming.

Geluidsoverlast

Geluidshinder voor omwonenden is tijdens de onderhoudswerkzaamheden onvermijdelijk. Het groot onderhoud gebeurt met zware machines. Met name het verwijderen van het oude asfalt zal voor geluidsoverlast zorgen. Uitvoerder Boskalis neemt maatregelen om de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie groot onderhoud A4

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A4 is te vinden op de projectpagina A4: groot onderhoud Burgerveen – Schiphol. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).