Schiphol – CargoHarc-team Schiphol doorzoekt huizen en bedrijven in onderzoek naar smokkel verdovende middelen

Schiphol -Het CargoHarc-team Schiphol, een samenwerkingsverband tussen FIOD, Douane en de Koninklijke Marechaussee, heeft vandaag in het kader van een lopend onderzoek doorzoekingen verricht in drie woningen en twee bedrijfspanden in Aalsmeer, Leiden, Amstelveen en Rotterdam. Hierbij zijn onder andere gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, richt zich op voorbereidingshandelingen met betrekking tot de smokkel van verdovende middelen uit Zuid-Amerika middels de bloemenhandel en tevens op witwassen van crimineel verkregen geld. Het onderzoek startte na verkregen informatie dat er mogelijk verdovende middelen gesmokkeld zouden worden vanuit Zuid-Amerika naar Schiphol via de vracht, die vervolgens via diverse bedrijven verder gedistribueerd zouden worden.

Er zijn geen aanhoudingen verricht, deze worden op een later moment niet uitgesloten.

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland en de Koninklijke Marechaussee, FIOD, Douane en Belastingdienst werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit, drugssmokkel en witwassen op en rond de luchthaven Schiphol tegen te gaan.

https://fb.watch/4gCVCP0Zly/

 

Misschien vindt u dit ook interessant?