Haarlem – Veel schade door sloopwerkzaamheden bij lastige schoorsteenbrand

Haarlem, 7 maart 2021 – In een schoorsteen van een woning aan de Bakenessergracht heeft in de nacht van zaterdag op zondag een lastige brand gewoed. Rond 01.45 uur is de brandweer gealarmeerd. Nog voor aankomst van de brandweer wisten alle bewoners zichzelf in veiligheid te brengen.

De hittebron bleek lastig te bereiken. De brandhaard begaf zich tussen de vloer van begane grond en eerste verdieping. Brandweerlieden hebben daarom flinke sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brandhaard te bereiken. Hierna kon tot blussing over worden gegaan.

Na twee uur was de brand onder controle en kon het pand worden overgedragen aan Stichting Salvage. Zij zullen schade beperkende maatregelen nemen. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen bij buren.

Beeld: NieuwsFoto.nl

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.