Hoofddorp – Brandstichting geparkeerde auto

Hoofddorp, 15 februari 2021 – Bij een auto die geparkeerd stond in de Hendrik Andriessenlaan is vannacht brand gesticht. Rond 00:15 uur is geprobeerd het voertuig in brand te steken. Volgens omwonenden was er een luide knal te horen en kwam er vuur uit de motorkap en onder de wielkast vandaan. Door snel ingrijpen met een poederblusser is erger voorkomen.

De brand zou zijn geprobeerd aan te steken met onder andere een brandende tak. Een agent heeft een foto gemaakt van de tak. Mogelijk is daarbij vloeistof gebruikt, aldus een getuige. Tevens liep het voorraam van een woning schade op. De ruit is gebarsten.

Inzet van de brandweer bleek door snel ingrijpen van de buurman niet nodig. De forensische opsporing is in kennis gesteld en zal maandag sporenonderzoek komen verrichten.

Beeld: NieuwsFoto.nl

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.