Velsen – Gewonde bij botsing toerit A9, veel verkeershinder

Velsen, 13 januari 2021 – Een automobilist is woensdagmiddag in botsing gekomen met een vrachtwagen op de A22 bij de toerit vanuit Velsen-Zuid. De automobilist raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

De auto raakte zwaar beschadig en wordt afgesleept. Het is nog niet duidelijk of de vrachtwagen verder kan.

Rijkswaterstaat meldt dat de rijbaan tussen de knooppunten IJmuiden en Velsen is afgesloten. Hulpdiensten zijn bezig om ervoor te zorgen dat het overige verkeer zo snel mogelijk kan passeren. De tunnel van Noord naar Zuid is dicht en de file staat inmiddels tot voorbij Beverwijk. De tunnel was eerst ook even van Zuid naar Noord dicht. Dit kwam door een te hoge vrachtwagen die via de boog is omgeleid.

Beeld: NieuwsFoto.nl