Beverwijk – Weer explosie bij Poolse Supermarkt

Beverwijk, 12 december 2020 – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk weer een explosie plaatsgevonden bij de Poolse Supermarkt.

De brokstukken liggen op straat. De klap was rond 4.30 uur in heel Beverwijk goed te horen. Bij dezelfde Biedronka-supermarkt ontplofte in de nacht van dinsdag op woensdag ook een explosief.

De Teamleider Explosieven Verkenning van de politie (TEV) heeft rond 6 uur een eerste onderzoek gedaan. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) komt ook naar Beverwijk om te controleren of er niet nog meer explosieven aanwezig zijn.

Om 5 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brandende auto op de Wijkermeerweg in Velsen-Noord, vlakbij de ingang van de Velsertunnel. Dat is vlakbij de Beverhof.

De politie vermoedt dat deze brandende wagen te maken heeft met de explosie. Besloten is de auto te laten uitbranden zodat sporen rondom het voertuig behouden blijven voor onderzoek.

Ook in Aalsmeer was eerder deze week een explosie bij een Biedronka. De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit, aldus een artikel in de Telegraaf.

Foto’s: Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?