Halfweg – Zwaar verkeersongeval op de N200

Halfweg, 11 december 2020 – Afgelopen avond heeft er een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden op de N200 in Halfweg. Een automobilist is door onbekende oorzaak op de tegengestelde rijbaan terecht gekomen en heeft hierbij een frontale botsing veroorzaakt met meerdere personenauto’s.

De politie is samen met de ambulance, brandweer, Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat zijn snel ter plaatse gegaan om eerste hulp te verlenen.

Bij het verkeersongeval vielen meerdere gewonden. De gewonden zijn met spoed naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Bij de bestuurders zijn (volgens protocol) alcohol- en drugstesten afgenomen. Hierbij bleek mogelijk één van de bestuurders onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen te hebben gereden. Bij deze bestuurder is vervolgens bloed afgenomen voor een nader onderzoek in een laboratorium.

In verband met het ongeval was de N200 in de richting van Haarlem geruime tijd afgesloten geweest. Rijkswaterstaat heeft de nodige verkeersmaatregelen getroffen voor de afsluiting van de N200. VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het verkeersongeval.

Foto’s: Chris Soellaart

Geef hier een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.