Vogelenzang – Brand bij klooster in Vogelenzang; veel rook, geen gewonden

Vogelenzang, 11 oktober 2020 – Op het terrein van een een klooster aan de Bekslaan in Vogelenzang is zaterdagnacht brand uitgebroken. De brand ontstond in het deel van het gebouw dat als zorghotel fungeert. Even na 01:00 uur is de brand ontdekt waarop de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatse is gekomen. Ook een ambulance kwam uit voorzorg ter plaatse.

Vijftien bewoners zijn ontruimd en zeven van hen zijn nagekeken (vanwege rookinhalatie) door het ambulancepersoneel, zo meldt de voorlichtster van de Veiligheidsregio Kennemerland. Niemand van hen hoefde voor nadere zorg naar het ziekenhuis.

De brand bleek te zijn ontstaan in een meterkast. Liander en stichting Salvage zijn ter plaatse gekomen om de schade op te nemen. Aan de hand daarvan is bepaald hoeveel bewoners vannacht konden terugkeren.

 

Beeld: NieuwsFoto.nl

Total Page Visits: 121 - Today Page Visits: 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.