Haarlemmermeer – Brullende tractoren tour rond de Haarlemmermeer

Nieuw-Vennep –  Het was weer tijd voor de jaarlijkse klassieke tractor-rit door de Haarlemmermeer. De mannen van restauratie groep MeerHistorie sprongen op de trekker toen het startsein werd gegeven om 10:00 uur.  De tocht startte vanaf de crossbaan in Nieuw Vennep.

Er reden 46 tractoren mee aan deze parade. Er reden echte oldtimers mee zoals de Vierzon (1936), de Allis-Chalmers (1956), de Dextra en de Deutz. Zeker 50 tractoren doen mee aan deze parade. Er zitten echte oldtimers tussen zoals de Vierzon (1936), de Alles-Chalmers (1956), de Dextra en de Deutz. Verder las ik nog de volgende namen op de tractoren: International, Ford, John Deere, Allis Chalmers, MC Cormick, Volvo BM, Massey Ferguson, Fordson, Super Major en Fiat.

In de ochtend reed de parade van de oude tractoren langs de dorpen Burgerveen, Leimuiderbrug, Weteringbrug, Nieuwe Wetering weer naar Weteringbrug met rond 10.45 uur een koffiestop op de hoek Rijnlanderweg met de Lisserweg.

Vervolgens reed men richting Huigsloot, Abbenes, Lisserbroek naar Nieuw-Vennep

Rond 13.00 uur waren de trekkers bij Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg voor een rustplek en een lunch. Hier konden de tractoren van dichtbij bewonderd worden. Op het Landgoed Kleine Vennep komen de landbouwmachines uit alle tijden tezamen in een groot spektakel aan bewegende, knorrende, ratelende en stomende machines die te gast zijn bij het theaterfestival ‘Grazende Zwaan’ op het terrein van Landgoed Kleine Vennep.

Na de lunch reden deze historische voertuigen via de Hoofdweg richting Hoofddorp, Bennebroekerweg, naamloze weg, Rijnlanderweg, de Hoek, Groene Carré Zuid, langs de dierenopvang Haarlemmermeer, Buitenschot, Haarlemmermeerse bos, Claus Bowling, Cruquius Pannekoeken paviljoen, Spieringweg richting Zwaanshoek, de Boseilanden, Bennebroekerweg, Hoofdweg Westzijde over de Calatrava brug  om vervolgens rond 16.00 uur te eindigen bij Landgoed Kleine Vennep.

Verslag: Keesjan Haasnoot