Hoofddorp – Moeder en dochter op dievenpad..

Hoofddorp, 28 augustus 2020 – De eigenaar van de Hema in winkelcentrum Hoofddorp had onlangs contact gezocht met wijkagent Stefan Jansen over twee dames die al een aantal keren bij hem in de winkel minder goederen afrekenden dan dat ze in hun tas hadden zitten. Dit was terug te zien zijn op camerabeelden bij de zelfscan. De wijkagent had aangifte opgenomen en afspraken gemaakt.

Gistermiddag kregen we een melding dat de twee dames weer in de Hema waren en op heterdaad zijn aangehouden door winkelpersoneel.

De dames bleken moeder (48) en dochter (18) uit Kortenhoef. Deze keer hadden ze voor circa 400 euro aan goederen in hun tassen zitten en slechts enkele producten afgerekend bij de zelfscan.

Collega’s van de bureaurecherche hebben samen met de wijkagent onderzoek gedaan. Moeder en dochter worden verdacht van 15 x winkeldiefstal afgelopen maand waarbij voor honderden euro’s aan goederen is buit gemaakt. Steeds op dezelfde wijze; met tassen vol naar de zelfscan en slechts enkele goederen afrekenen. Onderzoek wijst uit dat de diefstallen niet alleen in Hoofddorp zijn gepleegd maar ook bij Hema vestigingen in Hilversum, Loosdrecht, Tilburg, Breda, den Bosch en Soest.

Tegen de dames wordt proces-verbaal opgemaakt en krijgen een winkelverbod.

Dergelijke winkeldiefstallen zijn tijdrovend voor de ondernemer en kosten geld. Daarom goed dat naast het strafrechtelijk proces (waar je je als benadeelde partij kan voegen) ondernemers ook een schadevergoeding kunnen claimen bij de verdachten voor de gemaakte kosten. Dit is vrij eenvoudig te regelen. Kijk op www.afrekenenmetwinkeldieven.nl