Regio – Veiligheidsregio Kennemerland treedt op tegen gebruik geluidsinstallaties

Regio, 9 augustus 2020 – Veiligheidsregio Kennemerland heeft een maatregel in de Noodverordening opgenomen om te kunnen optreden tegen mensen die een geluidsinstallatie meebrengen naar een recreatiegebied.

De veiligheidsregio heeft deze regel van toepassing verklaard op het strand van Bloemendaal. De afgelopen dagen signaleert de veiligheidsregio dat het aantal spontane feestjes op deze locatie aan het toenemen is. Dat wordt niet wenselijk geacht, omdat in dergelijke situaties de mensen nauwelijks meer op 1,5 meter afstand van elkaar blijven en daarmee het risico op coronabesmetting wordt vergroot.

In nauwe samenwerking zullen politie en handhavers van de gemeente Bloemendaal optreden tegen mensen die een geluidsinstallaties bij zich hebben op het strand, de Zeeweg en de Boulevard Barnaart in de gemeente Bloemendaal. De nieuwe maatregelen bieden tevens de mogelijkheid deze apparatuur ter plekke in beslag te nemen. Ook de zee ter hoogte van het strand van Bloemendaal is als gebied aangewezen, zodat kan worden opgetreden als vanaf bootjes voor de kust luide muziek wordt afgespeeld.

Een belangrijke aanleiding voor de aanpassing van de Noodverordening was het ontstaan van een feest op het strand van Bloemendaal gisteravond. Aangezien vrijdagavond zich al een
vergelijkbare situatie had voorgedaan, besloot de politie gisteravond – na afstemming met waarnemend voorzitter van de veiligheidsregio Kennemerland Jos Wienen – de deelnemers aan
het feest te sommeren het strand te verlaten. De aangepaste noodverordening en het aanwijsbesluit kunnen worden gedownload op VRK.nl 

One Thought to “Regio – Veiligheidsregio Kennemerland treedt op tegen gebruik geluidsinstallaties”

  1. Pollewop

    Hulde voor de veiligheidsregio!
    Het gaat niet alleen om coronabesmettingen die ontstaan door de spontane “strandfeestjes” die die keiharde herrie met zich mee brengt, maar het werd hoog tijd dat die neanderthalers eens duidelijk gemaakt wordt dat ze anderen die van hun rust willen genieten hun takkeherrie op lopen te dringen.
    Heeft die coronacrisis tenminste nog één gunstig nevenefect.

Comments are closed.