Hoofddorp – 10 maanden cel voor tieners (15) na doodsteken man (64) bij pinautomaat

Hoofddorp, 16 juli 2020 – Donderdagmiddag 16 juli hebben de twee tieners (15) in de rechtbank Noord-Holland 10 maanden celstraf opgelegd gekregen voor het doodsteken van een 64-jarige man bij een pinautomaat aan de Markenburg in Hoofddorp.

Op 16 december rond 21.00 uur ging de man samen met zijn vrouw 100 euro pinnen bij de geldautomaat toen hij werd overvallen door de twee jongens. Er ontstond een worsteling waarbij de man vier maal werd gestoken in zijn rug en in zijn hart. De man probeerde onder de ogen van zijn vrouw nog te ontkomen door de verdachten te schoppen, maar twee van de vier messteken waren hem fataal en overleed hij ter plekke aan zijn verwondingen. De buit was 100 euro en een creditcard.

De jongens zouden de overval in detail hebben voorbereid, waarbij ze camouflerende kleding droegen en hun gezichten bedekten. Ze lieten hun mobiele telefoons thuis en namen messen mee. Ze hadden lange tijd in een steegje gewacht, totdat ze konden toeslaan.

Naast hun celstraf moeten de jonge verdachten zich, gedurende twee jaar, houden aan intensieve klinische en ambulante behandeling en begeleiding, zodat ze in de toekomst geen dergelijk ernstig misdrijf plegen. Daarnaast moeten ze de vrouw van het slachtoffer een schadevergoeding van 50.000 euro betalen en aan de zoon van het slachtoffer die moest toezien dat zijn vader werd gereanimeerd een schadevergoeding van 40.000 euro. Aan de andere zoon 17.500 euro betalen.

Total Page Visits: 1323 - Today Page Visits: 6

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.