Hoofddorp – Politie doet onderzoek naar illegaal gokhuis in autobedrijf Smaragdlaan

Hoofddorp, 4 mei 2020 – Burgemeester Marianne Schuurmans heeft vandaag een illegaal gokhuis in Hoofddorp gesloten. Het gokhuis werd in de nacht van 3 op 4 mei opgerold door de politie en was gevestigd in een kantoor van een autoverhuurbedrijf aan de Smaragdlaan. De politie trof een gezelschap van12 personen aan die een illegaal kansspel hadden gespeeld.

‘Er is hier niet alleen het verbod op het organiseren van samenkomsten overtreden, ook de afstand van anderhalve meter werd niet in acht genomen’ aldus burgemeester Schuurmans. ‘Verder was er geen vergunning voor het kansspel. Illegaal gokken heeft door de hoge opbrengsten een aantrekkende werking op criminele organisaties. Bovendien vind ik dit soort illegale bijeenkomsten niet acceptabel voor de openbare orde en veiligheid. Daarom sluit ik dit bedrijf zes maanden.’

Alle aanwezigen hebben een proces verbaal voor het overtreden van de noodverordening gekregen.

Goktafel

In het kantoor van het autoverhuurbedrijf stond achter een plantenbak een goktafel. In de kasten werden pokerfiches aangetroffen, die de spelers weg hadden gegooid toen de politie binnen kwam. Bij het grootste deel van de spelers werden aanzienlijke hoeveelheden contant geld aangetroffen.

Sluiting

Het verhuurbedrijf wordt zes maanden gesloten. De deur wordt verzegeld en de eigenaar mag het gebouw gedurende die tijd niet betreden. Verbreken van het zegel is strafbaar. Alle kosten voor het uitvoeren van de sluiting zijn voor rekening van de overtreder.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer

Vorig jaar zijn er diverse dure wagens inbeslaggenomen toen het bedrijf onder een andere naam nog in Noordwijk zat, zie hieronder de berichten van de politie Noordwijk

Foto’s: Eric van Lieshout