Regio – Maatregelen tijdens paasdagen BLIJF THUIS!

Regio, 10 april 2020 – Blijf thuis. Wil je toch een frisse neus halen, wandel of fiets dan een rondje in de buurt van je woning. Dat is de boodschap van de burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland aan hun inwoners.

Binnen de Veiligheidsregio Kennemerland zijn diverse maatregelen genomen om grote drukte te voorkomen. Zo wordt gemotoriseerd verkeer op de belangrijke toegangswegen naar Zandvoort, Bloemendaal en Vogelenzang geweerd. Ook zijn, net als vorige week de grote parkeerplaatsen aan zee afgesloten. De gemeente Haarlemmermeer heeft de spottersplek bij Schiphol afgesloten. ‘We gaan ervan uit dat mensen hun gezond verstand gebruiken en dat verdere maatregelen niet nodig zijn,’ aldus Marianne Schuurmans, voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en tevens burgemeester van Haarlemmermeer. ‘Maar als we zien dat bijvoorbeeld grote groepen fietsers of motorrijders anderen verdringen, zullen we daarop ingrijpen. We maken ons ook zorgen over topdrukte in natuurgebieden en parken. We monitoren de drukte gedurende het hele weekeinde en zullen zo nodig ingrijpen.’

Geen waarschuwing meer, maar boete “We willen heel duidelijk zijn over onze maatregelen,” zegt Marianne Schuurmans over dit besluit. “We hebben de afgelopen drie-en-halve week regelmatig mensen aangesproken die zich niet aan de maatregelen houden. We hebben uitgelegd waarom deze maatregelen zo hard nodig zijn en waarom we moeten volhouden. De tijd van waarschuwen is nu voorbij. Wie zich nu nog niet aan de maatregelen houdt, krijgt niet nogmaals een waarschuwing, maar een boete.”

Blijf thuis en houd vol De voorzitter van de Veiligheidsregio rekent op het gezonde verstand van de mensen. Schuurmans: “We hebben het afgelopen weekend gezien dat veruit het merendeel van de Nederlanders, ook in onze regio, zich uitstekend aan de afspraken houdt. En dat moeten we met z’n allen vooral willen volhouden. Daarom herhalen we de uitdrukkelijke oproep van zorgdeskundigen: blijf zoveel mogelijk thuis, recreëer in de eigen omgeving en hou anderhalve meter afstand van elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.”

Misschien vindt u dit ook interessant?