Hoofddorp – Mes gevonden bij routine-onderzoek Shishalounge

Hoofddorp, Bij een routine-onderzoek in het kader van de drank- en horecawetgeving door de gemeente Haarlemmermeer, politie, douane en brandweer, werd bij een shishalounge in Hoofddorp een mes aangetroffen.

Ook werd ruim 11 kilo waterpijptabak gevonden waarover geen accijns was betaald. De eigenaar van de shishalounge krijgt hierover een naheffing. Verder voldeed de zaak niet aan de brandveiligheidseisen en er wordt een onderzoek ingesteld naar illegale bewoning.

In het kader van de drank- en horecawet controleert de gemeente regelmatig of horecagelegenheden zich aan de vergunningvoorwaarden houden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het schenken van alcohol-houdende dranken aan personen onder de 16 jaar, of het schenken van alcohol-houdende dranken terwijl hiervoor geen vergunning is. Ook vermoedens van ondermijning kunnen een reden zijn voor controle.