Schiphol – Witwasser aangehouden met 15 kilo goudstaven

Schiphol, Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) op Schiphol heeft op zondag 23 februari een 27-jarige Braziliaan aangehouden als verdachte van witwassen. De man was in het bezit van 15 kilo aan goudstaven.

Personeel van de Douane controleerde de bagage van de man die vanuit Rio de Janeiro kwam en op doorreis was naar Hong Kong. Hij bleek zes goudstaven in zijn handbagage te vervoeren met een totaal gewicht van bijna 15 kilogram. Hij kon hierover geen goede verklaring geven en is hij aangehouden door rechercheurs van het SVLM op verdenking van witwassen. De man is ingesloten en het goud, een mobiele telefoon en ongeveer 750 Amerikaanse dollars zijn inbeslaggenomen. Rechercheurs van SVLM doen verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord Holland.

SVLM
Het SVLM is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee, Douane en FIOD en doet onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen te gaan zoals bijvoorbeeld het witwassen van geld, ondermijning of het financieren van terroristische activiteiten.

Foto: Marechaussee

Total Page Visits: 905 - Today Page Visits: 1