Hoofddorp – Auto te water langs A5, inzittende gaat er vandoor (update)

Hoofddorp, 28 januari 2020 – Een auto met meerdere inzittenden is dinsdagmorgen te water geraakt langs de A5. Rond 05:45 uur ging het fout, vlak na de toerit vanaf de A4. Meerdere hulpdiensten waaronder twee duikteams van de brandweer en het Amsterdamse traumateam zijn opgeroepen.

Persvoorlichter Menno Hartenberg bevestigt dat één mannelijke inzittende zelf uit het voertuig kon komen, maar dat hij verklaarde dat er nog een persoon in de auto zat. Deze is er vandoor gegaan.

De politie was nog dringend op zoek naar de andere inzittende. Deze zou zich mogelijk onder een vangrail langs de A5 hebben verstopt. De politiehelikopter steeg op vanaf Schiphol en bood ondersteuning vanuit de lucht. De bestuurder kon uiteindelijk met behulp van de politiehelikopter 2,5 kilometer verderop aan de andere kant van de A5 aangehouden worden.

De man die zelfstandig uit het voertuig kon komen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar is overgedragen aan de politie. Tegen de 26-jarige bestuurder uit Rotterdam zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake gevaarlijk rijgedrag, verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden zonder rijbewijs..

De toerit vanaf de A4 naar de A5 en twee rijstroken op de A5 waren in verband met de hulpverlening en de afhandeling van het ongeluk afgesloten. Een berger heeft het voertuig uit het water getakeld.

Beeld: NieuwsFoto / Laurens Bosch

Total Page Visits: 1453 - Today Page Visits: 1