Schiphol – Douane onderschept € 1,4 miljoen

Schiphol, 27 december 2019 – De Douane op Schiphol heeft op 7 december jl. bijna € 1,4 miljoen in contanten gevonden in een koffer van een in Italië woonachtige man die via Amsterdam naar China wilde reizen. Het geld was verstopt in een reiskoffer en een sporttas.

De 48-jarige verdachte met de Chinese nationaliteit werd door de FIOD op Schiphol aangehouden op verdenking van witwassen en het opzettelijk niet aangeven van het geldbedrag bij de Douane. Passagiers zijn verplicht € 10.000 of meer bij de Douane aan te geven als zij Europa binnenkomen of verlaten.

De Douane op Schiphol voerde een controle uit op bagage naar China in de kelder van de luchthaven. De bagage van de verdachte viel op omdat deze volledig was geseald. Het megabedrag bestond bijna volledig uit biljetten van € 50.

De raadkamer van de rechtbank Noord-Holland heeft de voorlopige hechtenis van de man inmiddels verlengd met 90 dagen. De FIOD op Schiphol doet de komende periode onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek naar de herkomst van het geld.

Foto: Douane