Hoofddorp – Connexxionbus botst achterop vrachtwagen op de A5

Hoofddorp, 6 november 2019 – Bij een ongeval op de A5 is woensdagmiddag een buschauffeur gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur toen de buschauffeur met zijn bus ter hoogte van Schiphol achterop een vrachtwagen botste.

Meerdere hulpdiensten, waaronder het mobiel medisch team, kwamen ter plaatse om hulp te bieden.

De buschauffeur is met behulp van de brand uit de bus gehaald. Na de nodige zorg in de ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. In de bus zaten geen passagiers. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Door het ongeval, de afhandeling en het onderzoek van verkeers ongevallen analyse (VOA) van de politie was de A5 in de richting van de A9 volledig afgesloten. In tegengestelde richting stond een flinke kijkersfile.
De vrachtwagen kon nog rijden, de bus is door de bergingsdienst afgevoerd.

Foto’s: Eric van Lieshout

Total Page Visits: 2975 - Today Page Visits: 3