Amsterdam – Grote verbouwing station Amsterdam-Zuid zorgt voor afsluiting ringweg A10

Amsterdam, 2 november 2019 – Dit weekend is er veel verkeershinder in de regio. Dit is vanwege de A10 die is afgesloten. De A10 is afgesloten voor het uitbreiden van station Amsterdam-zuid. Station Amsterdam zuid is een druk station en wat naar verwachting alleen maar drukker gaat worden in de toekomst.

Om meer passagiers te kunnen afhandelen is er uitbreiding van het station nodig. Het bouwplan is dat er een tweede stations passage (Brittenpassage) gaat komen onder de treinsporen en de A10.

Naast een nieuwe passage worden de perrons breder, komt de A10 in een tunnel te liggen en wordt het metrostation verplaatst. Om de overlast te beperken is er voor gekozen om de dakdelen in een lege ruimte het dakdeel te fabriceren.

Dit weekend staat in het teken van het op zijn plek zetten van één dakdeel waar de sporen 2 en 3 overheen komen te liggen. Voor het inschuiven van het dakdeel is een draaiboek gemaakt van wel enkele centimeters dik. Waarin staat wat de 600 medewerkers die in ploegendiensten meewerken, gedaan moeten hebben. Het inschuiven zou eigenlijk vannacht al gebeuren maar heeft vertraging opgelopen. Het is op dit moment nog niet bekend wat voor gevolgen dit heeft op de planning, om de snelweg maandagochtend om 05.oo uur weer vrij te geven.

Meer informatie en technische details zijn te vinden op: https://zuidas.nl/blog/2019/dek-naar-zn-plek-hoe-verschuif-je-3-miljoen-kilo-beton/
live meekijken kan via webcam op https://bouw.live/zuidasdok-amsterdam/
Fotografie: Chris Soellaart
Total Page Visits: 2504 - Today Page Visits: 2